Realtime carpoolen met de smartphoneTerug naar het overzicht

1157 x bekeken

De carpool-app van mobiliteitsorganisatie VAB en organisator van deelinitiatieven Taxistop heeft ook de functie 'realtime carpoolen'. De carpool-app heeft er zo een knop bij: “Vertrek nu”. Een chauffeur kan onderweg een passagier oppikken die zijn smartphone gebruikt als liftduim.

Hoe?

Vlak voor vertrek kunnen kandidaat carpoolers hun bestemming ingeven. De app maakt gebruik van de lokalisatiemogelijkheid op een smartphone. Zo wordt de positie van de gebruikers bepaald en vinden zij elkaar eenvoudig. Omwille van de veiligheid, kan enkel de passagier met de chauffeur contact opnemen. De chauffeur kan eenvoudig een verzoek aanvaarden of weigeren. De chauffeur kan zo een deel van zijn kilometerkosten terugverdienen. Hij bepaalt zelf het tarief van de rit, al limiteert Taxistop tot € 0.20/km. Daarmee wil Taxistop benadrukken dat het echt kostendelend samenrijden is, en geen verdoken taxi.

Gebruiken!

De app is beschikbaar voor iOS (https://itunes.apple.com/nl/app/carpool/id911779924)  en Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=be.taxistop.carpool&hl=nl).