Waarom SMOVE?

 
Altijd en overal kiezen voor de auto? Het is al heel lang niet te verantwoorden. Gelukkig raken we daar steeds meer van overtuigd. De bakfiets, autodelen, deelfietsen, de trein of kiezen voor trage wegen… we kijken er niet meer vreemd van op. Meer nog: duurzame mobiliteit wordt een ‘way of life’ en zelfs hip! Mensen overtuigen mensen, zo is het altijd geweest. Mensen ervaren en vertellen. Wie met twijfels zat om de stap te zetten waagt zich er ook aan. SMOVE.be wil die dynamiek omarmen en versterken!
 
Elk van ons verplaatst zich voor verschillende doelen: de school, de vrije tijd, het werk, … Wie bewust wil omgaan met die verschillende vormen van verplaatsingen gaat op zoek naar efficiënte, comfortabele en betaalbare oplossingen. Gelukkig breidt het aanbod stelselmatig uit. Een carpoolapp, de deelfiets, schakelmobiliteit aan het station, alle opties voor het openbaar vervoer, bakfietsparkings, … soms zien we door het bos niet langer de bomen. SMOVE.be wil wegwijs bieden en zo ook inspireren om nieuwe mogelijkheden uit te proberen.
 
SMOVE.be richt zich op elke Vlaming die bewust wil omgaan met zijn of haar verplaatsingsgedrag. Die intentie is de voedingsbodem om net dat bijkomende duwtje in de juiste richting te krijgen: door inspirerende verhalen, met goede voorbeelden, via toegankelijk en kwalitatief aanbod, met speelse en positieve impulsen. Door van duurzame mobiliteit een positief en haalbaar verhaal te maken op mensenmaat krijgt de ‘SMOVE-ambassadeur’ de nodige munitie om ook de eigen omgeving te overtuigen dat het alternatief gewoon realiteit is…