Smove: Jullie poetsen met ecologische producten dus jullie hebben duidelijk een hart voor duurzaamheid, maar ook voor duurzame mobiliteit. Hoe werkt dat precies? En waarom vinden jullie dat zo belangrijk?

De Poetsfiets: We zijn twee jonge ondernemers en duurzaamheid is belangrijk vandaag dus zeker ook bij het ondernemen. We beseffen maar al te goed dat de wereld en zeker onze Westerse maatschappij op een kruispunt staat waar gewoon moet gekozen worden voor de weg die de laagst mogelijk impact heeft op onze omgeving. 
We proberen alles zo duurzaam mogelijk te doen zo heb je met de fiets alvast geen uitstoot en ben je ook geruisloos, de materialen die we gebruiken zijn kwalitatief en herbruikbaar en we gebruiken uiteraard enkel 100% biologisch afbreekbare producten om schoon te maken. Ook de kleding is organisch katoen en het drukwerk gerecycleerd papier of karton.
Een groot voordeel is natuurlijk ook dat je met de fiets geen last hebt van de vele files en niet moedeloos op zoek moet naar een parkeerplaatsje. 

Smove: Hoe reageren klanten als jullie met de bakfiets aan hun deur staan?

De Poetsfiets: Iedereen is heel enthousiast en vinden het een leuk concept. Je merkt echt wel dat meer en meer mensen duurzaamheid belangrijk vinden en ze vinden het ook super dat we met biologisch afbreekbare producten werken. Wat ze helemaal geweldig vinden is dat ze zelf geen materialen hoeven te voorzien want die hebben we zelf mee in de bakfiets.

Smove: Hoe gaat het praktisch in zijn werk? Wat krijgen jullie zoal mee in de bakfiets?

De Poetsfiets:Het concept is vrij eenvoudig en is exact wat je ervan verwacht. De fiets trekt de stad in en gaat van klant naar klant. We parkeren de fiets zo dicht mogelijk bij de klant zonder hinder te veroorzaken en nemen de spullen die nodig zijn mee uit de bak. De fiets is volledig uitgerust met bezem, mop, emmers, doekjes en sponzen, de producten en zelf een stofzuiger.

Smove:Is het plan er om de dienst in de toekomst uit te breiden voor particulieren? 

De Poetsfiets:We staan daar alleszins voor open maar voorlopig richten we ons op zelfstandigen en bedrijven.

Smove: Hoeveel poetsfietsen hebben jullie nu op de baan? Zijn er nog meer op komst?

De Poetsfiets:We zijn een start-up die alles zelf financiert dus we beginnen rustig met 1 fiets. Het valt ook nog af te wachten of het concept aanslaat al geloven we er sterk in. Naarmate ons klantenbestand uitbreidt willen we mensen aannemen en dan ook bijkomende fietsen aan schaffen. De grote droom is zelf uitbreiden naar verschillende steden in Vlaanderen en waarom ook niet in Nederland.

Smove: Veel succes!

Meer informatie?

www.depoetsfiets.be

www.facebook.com/depoetsfiets

De Poetsfiets
Amiloo Cleaning
Tweebruggenstraat 1 bus 001
9000 Gent

info [at] depoetsfiets.be

0487/37.96.82

Photo credits: 
www.depoetsfiets.be